Drop

De Lay-in Drop-panelen zijn beschikbaar in een versie compatibel met een T15-draagstructuur en een versie compatibel met een T24-draagstructuur. De plafondplaten passend in een T15-structuur hebben een buitenafmeting van 600 x 600 mm en een zichtbaar plafondvlak van 585 x 585 mm. In combinatie met een T24-structuur wordt het zichtbare plafondoppervlak 575 x 575 mm, de buitenafmeting blijft 600 x 600 mm. De panelen zijn vervaardigd uit 0.52mm thermisch verzinkt staal en hebben een doorzakking van 8mm zodat bij montage een schaduwvoeg ontstaat. De standaardkleuren in dit plafondsysteem zijn metaalzilver en wit. Het is echter ook mogelijk de plafondpanelen in andere RAL-kleuren te lakken en zo uw plafond te personaliseren. Door de plafondtegels naar boven te duwen worden het plenum en de bovenliggende technieken beschikbaar voor onderhoud en herstel. 



 

De Lay-instructuur van 15 mm bestaat uit een hoofdprofiel van 3600 mm waarop dwarsprofielen van 600 mm en 1200 mm via een click-insysteem met elkaar worden verbonden. De ophangpunten worden het best aangebracht met tussenafstanden van maximaal 1200 mm en de inlegprofielen worden bevestigd met behulp van ophangdraden (lengte 3 m – diameter 4 mm). Deze zijn knip- en plooibaar tot op de gewenste lengte. Het plafond wordt genivelleerd door middel van regelveren.

 

De randen worden afgewerkt met een L-profiel of een C-profiel. Bij het C-profiel kunnen optioneel spanveren (artikel 45039) besteld worden die ervoor zorgen dat de tegel goed tegen de randafwerking wordt aangedrukt. Omdat de Lay-in DROP-tegels een doorzakking van 8 mm hebben, moeten de randprofielen 8 mm lager gemonteerd worden dan de draagstructuur. Om het hoogteverschil tussen het dwarsprofiel en de randafwerking op te vangen, wordt een niveaublokje (artikel 46033) aangebracht. Dit is afzonderlijk te bestellen. Alle randprofielen worden geleverd op een lengte van 3m.

And then there was...