Vermijd problemen met de voedselinspectie en kiest voor een HACCP conform plafond!

Kreeg je de voedselinspectie langs en werd je plafond afgekeurd? Of wil je eventuele problemen met het FAVV bij voorbaat voorkomen? Dan dient je plafond voedselveilig of HACCP conform te zijn.

 

Elk bedrijf dat voedingsmiddelen en/of diervoeders produceert, verwerkt of distribueert moet volgens de Europese Hygiëneverordening een voedselveiligheidsplan opstellen op basis van het voedselveiligheidssysteem HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Dit moet ervoor zorgen dat de productie van alle levensmiddelen zo weinig mogelijk risico op besmetting met zich meebrengt.

Een plafond dat HACCP conform is dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Vochtbestendig
  • Afwasbaar
  • Vlak en glad

 

 

Wat zijn de eigenschappen van een HACCP conform plafond?

Alle Ceilux systeemplafonds zijn vervaardigt uit metaal waardoor deze vochtbestendig, afwasbaar en vlak en glad zijn. Bovendien is er een brandstabiliteit van 30 min beschikbaar volgens NBN 713.020, zodat ook de brandveiligheid gegarandeerd wordt.

 

Bij voorkeur wordt voor keukens, de werkruimtes in slagerijen, bakkerijen, traiteurszaken gewerkt met volle (niet-geperforeerde) panelen. Dit zijn immers de meest vlakke plafondtegels en het makkelijkst afwasbaar. In de eetzaal of verbruikruimtes kan wel gewerkt worden met geperforeerde plafondplaten om zo een hoger akoestisch comfort te bekomen.


HACCP conform maar toch een luxueuze afwerking

Wie wil kan ook kiezen voor Inox plafondtegels om zo de materialen van de werkvlakken terug te brengen in het plafond en een luxueuze uitstraling te bekomen. Bovendien voldoet Inox bij uitstek aan dé hoogste hygiëne-eisen.

 

Tenslotte vind je in het Ceilux gamma ook verlichtingsarmaturen voor restaurantkeukens, bakkerijen, slagerijen en traiteurszaken terug die naadloos aansluiten bij het plafond. Zo krijg je één mooi afgewerkt geheel.

Wil je graag meer info over onze HACCP-conforme producten. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Over Ceilux
Bent u ook op zoek naar een systeemplafond dat uw ruimte de nodige meerwaarde geeft? U wilt immers fier zijn op de omgeving waarin u uw klanten ontvangt. Bovendien zullen uw klanten in ruimtes waar ze zich goed voelen onbewust langer willen blijven, wat uw verkoop alleen maar ten goede komt. Daarnaast wilt u dat uw team kan werken in een aangename, klassevolle en goed verlichte omgeving. Dat bevordert de sfeer en productiviteit. Tevreden klanten en gelukkige medewerkers, dat is voor u het allerbelangrijkste toch?

Contacteer ons om jouw project te bespreken >>