Hoe creƫer je een goede akoestiek op kantoor

Het belang van een goede akoestiek

Heeft je team ook last van te veel geluid in de kantooromgeving? Kunnen je medewerkers zich nauwelijks concentreren omdat de collega naast hen aan het bellen is? Kunnen ze amper nog hen gesprekspartner verstaan omdat het achtergrondgeluid zo aanwezig is? Moeten ze steeds werken met een noise-cancelling hoofdtelefoon aan taken waarbij een hoge concentratie nodig is? Dan is de akoestiek in jouw werkomgeving niet optimaal.

 

Een landschapskantoor of flexibele werkplek, waarbij meerdere mensen één kantoorruimte delen, bevordert vaak de samenwerking en onderlinge communicatie, maar het is belangrijk extra aandacht te schenken aan de akoestiek. Wist je dat als je gestoord wordt uit een taak met diepe focus, het 10 tot 15 minuten duurt om opnieuw diezelfde focus te bereiken? Een goede akoestiek kan die verstoringen sterk beperken en dus de productiviteit verhogen.  

 

Voordelen van een goede akoestiek op de werkplek:

  • De productiviteit verhoogt
  • Het ziekteverzuim daalt
  • Er is minder afleiding
  • De foutenmarge daalt
  • Een minder stress gevoelige omgeving
  • Medewerkers zijn gelukkiger

 

 

Een akoestisch plafond

Het plafond is het belangrijkste element om een aangename, akoestische omgeving te creëren. Ceilux biedt verschillende akoestische plafondoplossingen aan.

Ontdek onze producten

 

 

Metalen systeemplafond

 

Ik hoor je denken: metaal is toch allesbehalve een geluidsabsorberend materiaal? Klopt volledig, maar hier hebben we uiteraard een oplossing voor. De plafondtegels worden geperforeerd en voorzien van een akoestisch vlies aan de achterkant om zo de akoestische demping te verzekeren. Afhankelijk van de noden van de bedrijfsruimte worden zo meer perforaties per tegel of meer geperforeerde tegels in de ruimte voorzien, om zo tot een optimaal resultaat te komen.

 

 

Baffels

 

Vaak wordt een industriële look nagestreefd, waarbij het betonnen plafond zichtbaar blijft. Helaas heeft men regelmatig last van geluidsoverlast in dergelijke kantoren omdat beton nagenoeg geen geluiden absorbeert. In deze situaties bieden onze baffels een ideale oplossing. Het bouwkundige plafond blijft immers zichtbaar, maar de Ceilux Baffels kunnen wel zorgen voor een duidelijke verbetering van de akoestiek in de kantoor-, winkel- of openbare ruimte. De geperforeerde baffels met akoestisch vlies kunnen nagalmtijden tot 90% verlagen en ook de STI (Speech Transmission Index) verbetert significant.

 

 

Strekmetaal met akoestisch absorberende mat

 

Voor extra uitdagende kantoorruimtes wat betreft akoestiek hebben we tenslotte deze oplossing waarbij strekmetalen tegels worden gebruikt met daarin een ultra-absorberende akoestische mat in polyesterwol. De strekmetalen tegels hebben een zeer grote doorlaat waardoor het achterliggende akoestische materiaal zijn werk volledig kan doen. De geluidsabsorptie bij dit materiaal is erg hoog en kan gaan tot αw=0.85 en NRC=0.80 waardoor een aangename akoestische ruimte gegarandeerd wordt.

Over Ceilux
Bent u ook op zoek naar een systeemplafond dat uw ruimte de nodige meerwaarde geeft? U wilt immers fier zijn op de omgeving waarin u uw klanten ontvangt. Bovendien zullen uw klanten in ruimtes waar ze zich goed voelen onbewust langer willen blijven, wat uw verkoop alleen maar ten goede komt. Daarnaast wilt u dat uw team kan werken in een aangename, klassevolle en goed verlichte omgeving. Dat bevordert de sfeer en productiviteit. Tevreden klanten en gelukkige medewerkers, dat is voor u het allerbelangrijkste toch?

Contacteer ons om jouw project te bespreken >>