90°

Bij de Clip-In 90° tegels zijn de vier randen omgeplooid in een hoek van 90°. Hierdoor ontstaat een schaduwvoeg van 7 mm en een strak tegelpatroon. De plafondpanelen worden in een ophangstructuur geklikt waardoor de profielen onzichtbaar zijn. De standaardkleuren zijn metaalzilver en wit, maar de plafondtegels en randafwerking kunnen ook in andere RAL-kleuren afgeleverd worden. De plafondtegels zijn eenvoudig te verwijderen waardoor de achterliggende technieken steeds bereikbaar blijven. 

 

De panelen worden in het clip-inklemprofiel gemonteerd, telkens door middel van 2 aan 2 klemnokken in de zijden van de panelen. Het klemprofiel is vervaardigd uit koud gewalst, thermisch verzinkt staal van 0.6 mm en heeft een standaardlengte van 4m. De profielen kunnen onderling verbonden worden door middel van een afzonderlijk te bestellen klemprofielverbinding. Het klemprofiel wordt opgehangen met een Fred-lock-ophangbeugel die voorzien is van een opening bovenaan en ophangdraden van 3m (Ø 4 mm). Deze worden op de werf geknipt en geplooid en met regelveren opgehangen. De afstand tussen de ophangpunten bedraagt maximaal 1200 mm, afhankelijk van de gestelde voorwaarden of normen.

 

 

Er kan ook geopteerd worden voor een dubbele ophanging. Hierbij wordt de primaire structuur opgehangen aan de hand van ophangdraden en een ophangset met geïntegreerde regelveer. Daar wordt het clip-inklemprofiel aan bevestigd via een beugelset. De maximumafstand tussen de liggers van de bovenstructuur bedraagt 1500 mm.

 

De randen kunnen afgewerkt worden met een L-profiel of een C-profiel.
Bij het C-profiel kunnen optioneel spanveren (artikel 45039) besteld worden die ervoor zorgen dat de tegel goed tegen de randafwerking wordt aangedrukt. Alle randafwerkingsprofielen worden steeds geleverd op een lengte van 3 m. Indien de randen met onversneden tegels afgewerkt worden, kan geopteerd worden voor een half klemprofiel met een lengte van 4m. Dit profiel is ook gemakkelijk inzetbaar bij een zwevende constructie voor een fijnere randafwerking. Of bij een zwevende constructie kan gekozen worden voor een zwevend C-profiel. Deze is voorzien van klemnokken om in het klemprofiel te klikken. Aan de kopse zijde moeten dan kleine klemprofielen aangebracht worden waarop het speciale C-profiel wordt ingeklikt.

And then there was...