45°

Met de Clip-In 45° plafondsystemen kiest u voor de strakste vormgeving. Het Ceilux Clip-In 45° plafond is een systeem waarbij de tegels in de ophangstructuur geklikt worden. Hierdoor zijn de profielen onzichtbaar en ontstaat een effen plafondvlak. De vier randen van deze plafondtegels zijn afgeschuind in een hoek van 45° waardoor een V-groef ontstaat tussen de tegels. De standaardkleuren - metaalzilver en wit - zijn steeds in stock. U kan uw plafond echter ook personaliseren bij Ceilux door de plafondplaten en randafwerking in een RAL-kleur naar keuze te laten lakken. De plafondpanelen zijn eenvoudig te verwijderen waardoor het bovenliggende plenum steeds bereikbaar blijft. 

 

De panelen worden in het Clip-inklemprofiel gemonteerd, telkens door middel van 2 aan 2 klemnokken in de zijden van de panelen. Het klemprofiel is vervaardigd uit koud gewalst, thermisch verzinkt staal van 0.6 mm en heeft en standaardlengte van 4 m. De profielen kunnen onderling verbonden worden door middel van een afzonderlijk te bestellen klemprofielverbinding. Het klemprofiel wordt opgehangen met een Fred-lock-ophangbeugel die voorzien is van een opening bovenaan en ophangdraden van 3 m (Ø 4 mm). Deze worden op de werf geknipt en geplooid en met regelveren opgehangen. De afstand tussen de ophangpunten bedraagt maximaal 1200 mm, afhankelijk van de gestelde voorwaarden of normen.

 

 

Er kan ook geopteerd worden voor een dubbele ophanging. Hierbij wordt de primaire structuur opgehangen aan de hand van ophangdraden en een ophangset met geïntegreerde regelveer. Daar wordt het clip-inklemprofiel aan bevestigd via een beugelset. De maximumafstand tussen de liggers van de bovenstructuur bedraagt 1500 mm.

 

De randen kunnen afgewerkt worden met een L-profiel of een C-profiel.
Bij het C-profiel kunnen optioneel spanveren besteld worden die ervoor zorgen dat de tegel goed tegen de randafwerking wordt aangedrukt. Alle randafwerkingsprofielen worden steeds geleverd op een lengte van 3 m. Indien de randen met onversneden tegels afgewerkt worden, kan geopteerd worden voor een half klemprofiel met een lengte van 4 m. Dit profiel is ook gemakkelijk inzetbaar bij een zwevende constructie voor een fijnere randafwerking. Of bij een zwevende constructie kan gekozen worden voor een zwevend C-profiel. Deze is voorzien van klemnokken om in het klemprofiel te klikken. Aan de kopse zijde moeten dan kleine klemprofielen aangebracht worden waarop het speciale C-profiel wordt ingeklikt.

And then there was...