Flat

De Lay-in Flat-panelen hebben een buitenafmeting van 600 x 600 mm en een zichtbaar plafondvlak van 575 x 575 mm. De panelen zijn vervaardigd uit 0.52 mm thermisch verzinkt staal en zijn geschikt voor montage in een T24-draagstructuur. Op de randen vertonen ze een doorzakking van 2 mm, wat resulteert in een volledig effen plafondvlak. Standaard zijn deze plafondtegels beschikbaar in metaalzilver en wit. Andere kleuren zijn verkrijgbaar op aanvraag. De plafondpanelen kunnen eenvoudig omhoog worden geduwd om zo het bovenliggende plenum en de achterliggende technieken te bereiken. 

De Lay-instructuur van 24 mm bestaat uit een hoofdprofiel van 3600 mm waarop dwarsprofielen van 600 mm en 1200 mm via een click-insysteem met elkaar worden verbonden. De ophangpunten worden het best aangebracht met tussenafstanden van maximaal 1200 mm en de inlegprofielen worden bevestigd met behulp van ophangdraden (lengte 3 m – diameter 4 mm). Deze zijn knip- en plooibaar tot op de gewenste lengte. Het plafond wordt genivelleerd door middel van regelveren.

 

De randen worden afgewerkt met een L-profiel of een C-profiel. Bij het C-profiel kunnen optioneel spanveren (artikel 45039) besteld worden die ervoor zorgen dat de tegel goed tegen de randafwerking wordt aangedrukt. Omdat de Lay-in DROP-tegels een doorzakking van 8 mm hebben, moeten de randprofielen 8 mm lager gemonteerd worden dan de draagstructuur. Om het hoogteverschil tussen het dwarsprofiel en de randafwerking op te vangen, wordt een niveaublokje (artikel 46033) aangebracht. Dit is afzonderlijk te bestellen. Alle randprofielen worden geleverd op een lengte van 3m.

And then there was...