Colorline

De COLORLINE-profielen worden gecombineerd met de Lay-in DROP-panelen en zijn verkrijgbaar in 5 standaardkleuren. De panelen hebben een buitenafmeting van 600 x 600 mm en een zichtbaar plafondvlak van 585 x 585 mm. Ze zijn vervaardigd uit 0.52 mm thermisch verzinkt staal. Het COLORLINE-profiel heeft een zichtbare breedte van 15 mm. De COLORLINE wordt best gebruikt met de T15 DROP-tegels. De 5 kleurcombinaties geven de mogelijkheid om zelf bepaalde accenten in het plafond te leggen en met het speciaal gevormde profiel kan de led verlichting op een subtiele manier in het plafond verwerkt worden. De ruimtes tussen het bouwkundige plafond en het valse plafond blijft steeds eenvoudig bereikbaar. De plafondpanelen hoeven maar naar boven geduwd te worden om hier toegang tot te krijgen. 

De colorline structuur bestaat uit een hoofdprofiel van 3600 mm waarop dwarsprofielen van 600 mm en 1200 mm via een click-insysteem met elkaar worden verbonden. De ophangpunten worden het best aangebracht met tussenafstanden van maximaal 1200 mm en de inlegprofielen worden bevestigd met behulp van ophangdraden (lengte 3 m – diameter 4 mm). Deze zijn knip- en plooibaar tot op de gewenste lengte. Het plafond wordt genivelleerd door middel van regelveren.

 

De randen worden afgewerkt met een L-profiel of een C-profiel. Bij het C-profiel kunnen optioneel spanveren (artikel 45039) besteld worden die ervoor zorgen dat de tegel goed tegen de randafwerking wordt aangedrukt. Omdat de Lay-in DROP-tegels een doorzakking van 8 mm hebben, moeten de randprofielen 8 mm lager gemonteerd worden dan de draagstructuur. Om het hoogteverschil tussen het dwarsprofiel en de randafwerking op te vangen, wordt een niveaublokje (artikel 46033) aangebracht. Dit is afzonderlijk te bestellen. Alle randprofielen worden geleverd op een lengte van 3m.

And then there was...